Huringin pelto

Nekalantien ja Hervannan valtaväylän risteyksen länsipuolella sijaitseva Huringin pelto on olennainen osa Iidesjärven maisemaa. Aikaisemmin pelto oli laajempi, mutta teiden rakentaminen on pirstonut viljelyskäytössä olevaa aluetta. Tampereen kaupunki on halunnut kaavoittaa pellon rakennusmaaksi.

Huringin rantapelto on ikivanhaa Tamperetta. Vuonna 2010 harrastaja löysi pellolta metallinpaljastimen avulla viikinki-ristiretkiaikaisen pronssisen ketjunjakajan. Nykyisellään pelto on Tampereen vanhan maaseutukulttuurin elävä muistomerkki neljän kilometrin päässä Keskustorilta. Pellon eteläpuolella sijaitsi aikoinaan Huringin tila, joka on Messukylän vanhoja kantatiloja. Tila on mainittu asiakirjoissa jo keskiajalla.

Iidesjärven linnuille pelto on tärkeä suoja-alue ja ruokailupaikka.

Pellon poikki kulkenut sähkölinja purettiin 8. syyskuuta 2012. Linja oli vuosikymmeniä haava Iidesjärven maisemassa. Aikaisemmin haava oli syvempi, sillä linja kulki järven poikki. Iidesjärvi, Tampere. (2012)

Huringin pelto tuottaa heinää Ahlmanin oppilaitoksen eläimille. Kesän 2012 toinen sato korjattiin 20. elokuuta. Iidesjärvi, Tampere. (2012)

Sadonkorjuu keräsi pellon laidalle yleisöä. Iidesjärvi, Tampere. (2012)

Harakat kisailevat rehupaalien päällä. Iidesjärvi, Tampere. (2012)

Varistakin paalihyppely kiinnostaa. Iidesjärvi, Tampere. (2012)

Elokuun kuu Huringin pellolta katsottuna. Iidesjärvi, Tampere. (2012)

Latu ja polku. Latu ilmestyy pellolle heti kun ensilumi on satanut. Iidesjärvi, Tampere. (2012)

Koivikko hohtaa tammikuun auringossa Huringin pellon pohjoislaidalla. Iidesjärvi, Tampere. (2012)

Koululaisille Huringin pelto on aito luontoluokka. Kuva lintujen kevätmuuttoa havainnoivasta koululaisryhmästä on otettu huhtikuussa 2012. Iidesjärvi, Tampere. (2012)

Polkupyöräilijöitä Huringin pellon pientareella. Iidesjärvi, Tampere. (2012)Copyright © Olavi Autio. Kuvien käyttö ilman lupaa kielletty.